Actueel

Mede Loods Dutch Angle TV ingezonden voor Emmy Award

In juli zond de NPO de documentaire “De aankomst van de vlag” een productie van onze Mede Loods Dutch Angle TV uit. De documentaire bracht de reis van de bekende vlag in beeld en dat is niet onopgemerkt gebleven. Hij is meerdere keren uitgezonden en werd door het Nederlandse publiek goed bekeken.

Een bijzondere erkenning voor het harde werken
NPO heeft de documentaire als enige voorgedragen als inzending van de prestigieuze Amerikaanse televisieprijs. Mede Loods en eigenaar van Dutch Angle TV Bernard Krikke is uiteraard apetrots! “De volgende stap is de nominatie voor de Emmy Award”, aldus Bernard. De Aankomst van de Vlag dingt mee voor een Emmy in de categorie current affairs. Die werd tot nu toe één keer in de wacht gesleept door een Nederlander: Peter R. de Vries.

De aankomst van de Vlag
In de documentaire bracht Bernard de weg van de vlag die van de Rotterdamse kunstverzamelaar Bert Kreuk afreisde naar Amerika en werd overhandigd aan Donald Trump in beeld.

Bernard volgde de D-Day vlag en was in de Oval Office bij President Trump en Minister-President Rutte. Vervolgens verplaatste het gezelschap naar de East Wing van het Witte Huis. Daar werd, in aanwezigheid van President Trum maar ook Vicepresident Pence, Mellania Trump en een groot aantal Amerikaanse en Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders, de D-Day vlag officieel overgdragen en onthuld voor het Amerikaanse publiek.

Mede Loods Dutch Angle TV maakt documentaire over Danny Blind
De Loods Borrel