Actueel

Nooit meer naar kantoor – de “kantoor” herdefinitie

In het begin van je carriรจre spartel je nog wat tegen en moeten de meeste kenniswerkers wennen aan het bestaan tussen de 4 muren. Voor de lock-down was een kantoor voor velen een plek waar je naartoe moest met weinig eigen keuze hoe die plek te gebruiken. Soms ingegeven door wantrouwen en micromanagement. Alternatieven waren er nauwelijks en institutionalisering en afname van creativiteit en productiviteit lagen op de loer.

De lock-down heeft het locatie- en tijdonafhankelijk werken eindelijk en definitief tot norm gemaakt. Maar ook meer dan ooit zichtbaar gemaakt dat eigen verantwoordelijkheid en vertrouwen randvoorwaardelijk zijn voor deze enorme verworvenheid.

Maar wat is dan nog de meerwaarde van een kantoor dat ook nog eens heel veel geld kost. Wat mis je aan het feit dat je niet meer naar kantoor kan?

Een vraag die wij ons gelukkig al stelden toen we in 2018 begonnen met de ontwikkeling van De Loods in Rijswijk. Samenwerken is het nieuwe werken en De Loods moest de ontmoetingsplaats worden voor collega’s, klanten, leveranciers en partners. Een ontmoetingsplek voor gelijkgestemde bedrijven waar je op een natuurlijke manier nieuwe mensen ontmoet en nieuwe inzichten opdoet. Weg van de terreur van het bedrijfsverzamelgebouw en de kantoortuin/moderne legbatterij.

De Loods is relevanter dan ooit.ย Wij missen De Loods, omdat de omgeving inspireert en de collega’s en mensen die er werken er voor kiezen om te werken in ons ecosysteem waar je elkaar op een natuurlijk manier ontmoet en er zelf voor kiest om samen te werken. We kunnen dan ook niet wachten. Vanaf 1 juni gaan we weer terug naar kantoor, omdat we daar zelf voor kiezen, niet omdat het moet.

De Loods, gewoon in Rijswijk.

Blij met de komst van Matching-IT
Mede Loods Dutch Angle TV maakt documentaire over Danny Blind